Anadolu Markalar Birliği çalışmalarına başladı

Anadolu Markalar Birliği kuruluşu ile ilgili yapılan genel kurul, Yenimahalle'deki Wings Ankara İş Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yapılan kueul sonunda genel başkanlık görevine oyların tamamını alan Kenan Altunç seçildi. 12 Eylül 2017 tarihinde yapılan genel kurul ile resmen faliyetlerine başladı.

Türkiye'de  iktisadi ortamın, küresel markaların rekabeti altında her geçen gün gerilemesine engel olmak üzere markalaşmanın desteklenmesi amacı ile kurulan birlik yeni markaların ortaya çıkmasını ve desteklenmesini hedefliyor.

Dünya ticaretine yön veren markalaşma sürecine güçlü katılmak için Türkiye'de katma değer üreten her kuruluşa destek verilecek. Anadolu markalarının dünyada itibarlı hale gelmesi için kapsamlı tanıtım ve eğitim faaliyetleri düzenlenecek.

Anadolu markalarının gelişmesini, mülki haklarını korumayı ve saygınlıklarının artmasını amaçlayan birlik kuruluş tüzüğü ve faliyetlerini buna göre düzenledi.

Türkiye'ye katma değer üreten her işletmenin desteklenmeye değer olduğunu düğünen birlik,hemen her sektörün ihtiyaç duyabileceği hizmetleri, "Anadolu markalaşıyor" şiarıyla sunacak. Özellikle küçük esnaf ve sanatkarın başka olmak üzere kobilerin markalaşması destekleneek..

Genel Kurulda, Anadolu Markalar Birliğinin teşkilat şeması belirlenerek onaylandı. Buna göre, Birlik; 9 başkanlık, 3 yüksek istişare kurulu, 8 başmüşavirlik, 9 genel koordinatörlük, 50 birim, 7 bölge başkanlığı, 81 il şube başkanlığı ve 20 yurt dışı temsilciliğinden oluşacak. Söz konusu birimlere yönelik görevlendirme yetkisi yönetim kuruluna verildi. Görevlendirmeler, aralık ayına kadar tamamlanacak.
Parlamento ve Kamu Kurumları Koordinasyon, Ar-Ge, Ekonomi İşleri, Yatırım/Kalkınma, Sektör ve Teşkilat Başkanlıklarında görevlendirmeler yapılarak, Anadolu coğrafi ürünlerinin araştırılması, paketlemeden mağazalara kadar her aşamada verilecek desteklerle 81 ilde tanıtım ve satışının yapılması için gerekli faaliyetler başladı. 28 eylülde yapılan açıklama ile kamu oyuna duyuruldu.